Shiatsu

shiatsuShiatsu is een therapie die zijn oorsprong vindt in de eeuwenoude oosterse geneeskundige traditie. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Shiatsu werd in het begin van de twintigste eeuw in Japan ontwikkeld door Tamai Tempaku. Hij integreerde de westerse anatomie en fysiologie in de bestaande oude methodes. De vingerdrukmethode werd in 1964 door de Japanse regering officieel als therapie erkend.

Door het uitoefenen van druk, door stretching, rocking en door het lichaam te manipuleren wordt de energiestroom – Qi (Chinees )of Ki (Japans) – in de kanalen (meridiaanstelsel) gestimuleerd. Hierdoor kan een blokkade van de energiestroom worden opgeheven. Specifieke organen en het lichaam als geheel kunnen hierdoor beter functioneren.

Shiatsu wordt vooral toegepast om het gezonde lichaam in evenwicht te brengen en te houden en ziekten te voorkomen. Shiatsu is in eerste instantie een preventieve geneeskunde. Het is daarom ook aan te raden om regelmatig een ontspannende Shiatsu-massage te ontvangen en zo je conditie te verbeteren.

Door in de behandeling de nadruk te leggen op bepaalde gebieden en punten kan shiatsu-therapie worden ingezet voor veel gezondheidsproblemen. Shiatsu stimuleert de vitaliteit en het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Duur: 45 min                                      Kosten: €45,00

 

Comments are closed.